lørdag den 10. december 2011

Æble-sveske adventsmuffins

3. søndag-i-adventskage er denne gang...muffins.
Mere præcis æble-sveske-adventsmuffins.

Herhjemme en helt sikker hitter, da jeg igår lidt sen eftermiddag tyvstartede bagningen.

Både voskne og børn (inkl. legekammerater!) spiste lystigt.
Jeg nåede lige akkurat at redde mig sølle 1 stk til et foto.


Du får opskriften lige her:
(ca. 15 stk.)
200 g. svesker
2 dl. vand
4 spsk. kokosolie
100 g. mandler
4 æg (blomme og hvide for sig)
50 g. havregryn (evt. de glutenfrie)
50 g. fuldkornsrismel
1 stor tsk. bagepulver (gerne vinstens)
3 spsk. agavesirup
2 tsk. vaniljepulver
1 tsk. havsalt
4 æbler
2 tsk. stødt kanel
50 g. hakkede mandler til pynt

Svesker og vand koges i en gryde i ca. 10 minutter. Tag herefter gryden af varmen, tilsæt kokosolie - og lad det afkøle lidt.
Hak mandlerne fint i foodprocessoren og tilsæt æggeblommer, havregryn, fuldkornsrismel, bagepulver, agavesirup, vaniljepulver, havsalt og den afkølede sveske-blanding. Kør godt rundt.
Skræl æblerne og skær dem i små tern og vend dem i kanel.
Pisk æggehviderne stive.
Vend dejen og de stiftpiskede æggehvider sammen og tilsæt æbleternene.
Hæld dejen op i små muffinsforme og drysses med hakkede mandler.
Bages i ovnen ved 175 grader ca. 30 minutter.


Glædelig 3. søndag i advent!

2 kommentarer:

Camilla sagde ...

lyder interessant. Kan man smage der er svedsker i? Har en rosin/svedske-hader herhjemme :-)

Jane Ryberg sagde ...

Hej Camilla.
Vi synes ikke, at de har en gennemtrængende smag af svesker... Men lad det evt. komme an på en prøve ved at lave ½portion :-)