tirsdag den 7. februar 2012

Pulp-knækbrød

Okay, jeg indrømmer at navnet er lidt misvisende, for de knækker ikke det mindste...

Det er vist mest udseendet, der får mig til at kalde dem knækbrød...

MEN ikke desto mindre er de mindst ligeså så gode og meget meget sundere end alm. knækbrød...


Sprængfyldt med fibre - fra grøntsager, frø og kerner...og æg som det mættende og blodsukkerstabiliserende protein.


Prøv opskriften her:
100 g. mandler/nødder
4 æg
½ tsk. havsalt
200 g. pulp (de overskydende fibre fra din grøntsagsjuice)
50 g. solsikkekerner
50 g. hørfrø

Hak mandler/nødder i foodprocesseren, tilsæt æggene et af gangen, mens maskinen kører. Kom salt og grøntsagspulpen i. Tilsæt tilsidst solsikkekerne og hørfrø (kør kun et par omgange, så frø og kerner kun blandes med og ikke findeles)

Kom bagepapir på en bageblade og bred dejen ud. Sæt pladen midt i ovnen ved 175 gr. i ca. 25-30 minutter. Bræk i passende stykker, når det er afkølet lidt.

Spises enten som de er, eller med en god marmelade (u/sukker), hasselnøddecreme, hummus, bønnepostej, tunsalat eller hvad du kan finde på af gode sager :-).

Kan opbevares et par dage, men smager klart bedst nybagte..

.

Ingen kommentarer: